Trond Winther
  • 17. mai 2018
  • Av:[molongui_author_name]

Nyheter

Trond Winther til Proactima

Trond Winther har lang og meget relevant erfaring samtidig som han er en dyktig leder og strateg med godt grep om forretningsmessige forhold. Proactima er inne i en positiv utvikling og gjennom ansettelsen av Trond ruster vi oss nå for framtiden.  Jeg er derfor svært tilfreds over å få Trond med på laget. Dette sier Richard Heyerdahl, styreleder i Proactima AS; et selskap han grunnla sammen med Hermann Steen Wiencke i 2003.

Den siste tiden har Proactima vunnet flere nye og viktige kontrakter og øker nå omsetningen innen alle sektorer. Den positive utviklingen kan også tilskrives at enkelte tjenester konverteres fra olje og gass til havbruk samtidig som stadig flere kunder velger selskapets nye og konkurransedyktige verktøy for risikostyring.

– Jeg ser fram til å starte i et selskap som preges av et kompetent og anerkjent fagmiljø, gode verdier og som har et stort potensiale. Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben med å videreutvikle selskapet sammen med dyktige medarbeidere, sier Trond Winther. En verden som er stadig mer kompleks og med stadig raskere endringer, krever oppdatert kompetanse og verktøy for å styre risiko og være forberedt på framtidige utfordringer og muligheter, påpeker Winther.

– Her skal vi være best. Vår viktigste rolle er å sikre verdier, og vårt fokus er fortsatt å være innovative og jobbe sammen med kundene for å bidra til effektive og robuste løsninger, sier Winther.

Bakgrunn

Trond Winther er utdannet sivilingeniør fra NTNU og har tidligere jobbet i Shell, Deloitte AS og DNV GL AS før han nå starter som daglig leder i Proactima. Han har lang erfaring fra industrien og har opparbeidet seg betydelig kompetanse innen strategi, ledelse og kommersielle forhold. Videreutvikling av tjenestene, tett samarbeid med kundene og riktig kvalitet på leveransene står høyt oppe på Winthers prioriteringsliste.

Gjennom ansettelsen av Trond Winther markerer Proactima AS seg som en framoverlent organisasjon som styrker seg på ledelse samt tilkjennegir en ambisjon om ytterligere å styrke sin posisjon innen risikorådgivning i utvalgte segment. Winthers hovedoppgave vil være fortsatt å sikre at selskapet bistår kunder på en kompetent og positiv måte.

De to gründerne av Proactima AS, Hermann Steen Wiencke og Richard Heyerdahl, skal fortsatt  jobbe i Proactima, primært med strategiske oppgaver overfor kundene.

Trond Winther starter som daglig leder i Proactima den 1. juni.

Kontaktpersoner:

  • Richard Heyerdahl, styreleder. Mobil: +47 905 50 971
  • Trond Winther, daglig leder. Mobil: +47 952 94 191

Trond Winther

  • Utdannet sivilingeniør ved  Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim, Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse.
  • Kommer fra jobben som kommersiell O&G-direktør for den åpne industridataplattformen Veracity i DNV GL AS. Han har også vært leder for seksjonen for risikorådgivning innen O&G i Norge i samme selskap samt seksjon for driftsrelaterte O&G-tjenester.
  • Winther har jobbet i konsulentselskapet Deloitte AS, der han var spesielt ansvarlig for rådgivning knyttet til feltutvikling innen olje- og gassindustrien.
  • Winther startet sin karriere i 1999, som prosjektingeniør i AS Norske Shell. I årene fram til oktober 2013 hadde Winther ulike lederstillinger i Shell, både i  Norge og internasjonalt.
  • Winther er bosatt i Stavanger, er gift og har to barn.