Go-Ahead vant oppdraget

Proactimas prosjektleder Cathrine Elgin var glad da nyheten kom om at Go-Ahead hadde vunnet oppdraget med å drifte de tre viktige jernbanestrekningene Arendalsbanen, Sørlandsbanen og Jærbanen.

Go-Ahead er et britisk selskap, som for første gang har meldt seg på i konkurransen om å drifte jernbanestrekninger i Norge. Nå får selskapet altså ansvaret for å drifte de tre strekningene som inngår i «Pakke Sør». Cathrine Elgin jobber i Proactima og er prosjektleder for Go-Aheads tilbudsprosess. Det er også flere medarbeidere med i teamet fra Proactima samt fra andre selskap.

  • Dette er et gjennombrudd for Go-Ahead her i Norge, sier Elgin, som legger til at spenningen var til å ta og føle på før avgjørelsen ble kjent. Hun understreker samtidig det gode samarbeidet i prosessen, både internt i teamet og med de involverte interessentene.

Slik har prosessen vært

Konkurransegrunnlaget ble sendt ut i november 2017, men allerede før den tid var Cathrine godt i gang med forberedelsene for Go-Ahead; et arbeid som inngikk i den strategiske beslutningen om å delta i den norske konkurransen. Da konkurransegrunnlaget ble sendt ut, startet Cathrine og resten av prosjektteamet, alle med solid og relevant erfaring, arbeidet med tilbudet.

  • I tillegg har vi hatt god dialog og støtte fra Go-Aheads nordiske kontor i Malmø og fra selskapets kontor i London, sier Elgin, som sammen med resten av teamet har jobbet fra Proactimas Oslo-kontor.

Hva skjer nå?

Umiddelbart blir det etablert et mobiliseringsteam, som også skal ledes av Elgin. Dette teamet har et godt år på å planlegge og tilrettelegge for oppstarten, som er fastsatt til desember 2019.

De tre selskapene som var med på oppløpssiden var NSB, svenske SJ og britiske Go-Ahead.

Dette er Go-Ahead:

Go-Ahead er én av Storbritannias ledende leverandører av offentlig transport. Selskapet drifter både buss- og banetjenester, og gjennomfører over en milliard reiser hvert år. I Storbritannia står Go-Ahead for cirka 30 prosent av alle togreiser. I London er selskapet den største leverandøren av bussreiser, i tillegg til at cirka 11 prosent av de regionale bussreisene blir levert av Go-Ahead. Selskapet drifter også busstjenester i Singapore og Irland.

Det er første gang Go-Ahead er med i en tilbudskonkurranse om drifting av tjenester i Norge.

Selskapet har 29 000 medarbeidere og har hovedkontor i Newcastle.