Et liv i bevegelse

Dette er noe av filosofien til Wenche Brenne Drøyvold, som har gitt ut boka «Klar – ferdig – gå». Wenche jobber på Proactimas kontor i Trondheim og er fagleder for Helse- og arbeidsmiljø.

Wenche har skrevet en annerledes bok, med faglig forankring og samtidig krydret med mange hverdagslige opplevelser gjennom lett tilgjengelige tekster. Wenche ønsker gjennom boka å gi leseren kunnskap og inspirasjon til å bevege seg mer i hverdagen.

  • I dag er det mange eksperter som uttaler seg, og noen ganger får jeg inntrykk av at vi bør ringe en ekspert for å vite hvordan vi har det, sier Wenche og smiler. Hun tar til ordet for økt hverdagsaktivitet og ønsker gjennom boka å inspirere leserne til å være aktive, hver på sitt nivå.

Selv lever Wenche et aktivt liv; hun er glad i naturen og er mye ute i skog og mark – og hun sykler til og fra jobben. Hun er tidligere orienteringsløper og er overbevisst om at daglig bevegelse – på ditt eget nivå – virker positivt inn på opplevelsene våre i hverdagen.

Bevegelse gir bedre helse

De to første kapitlene er skrevet som faglig påfyll for leseren mens de neste kapitlene kan sees som en oppskrift for å komme i gang. Wenche understreker at en god hverdag må bestå av ulike ingredienser, inkludert bevegelse.

  • Bevegelse er viktig for alt. Alle vet at det er bra for muskler og knokler, men vi må også huske at daglig aktivitet gir oss påfyll av gode ingredienser i blodet. Alt dette bidrar positivt, også til vår mentale helse, sier Wenche. Og hun uttaler seg med betydelig faglig tyngde, med doktorgrad i samfunnsmedisin.

Wenche overfører kunnskapen om fysisk aktivitet til også å gjelde alle typer organisasjoner. En bedrift må være i god fysisk form for å takle utfordringene en står overfor. Både privat og i jobbsammenheng gjelder det å være klar over utviklingsområdene og bestemme seg for å gjøre en endring. Det vil bidra til en mer positiv hverdag!

Interessert? Boka kan du kjøpe hos Løpelabbet eller på www.haugenbok.no

Siste nytt

Relaterte saker