• 20. januar 2023
  • Av:Oda Nødtvedt

Nyheter

Hvordan håndtere et datainnbrudd når uhellet først er ute?

Jo Tidemann oppfordrer virksomheter til å trekke pusten og ha en enklere tilnærming til håndtering av cyberhendelser. FOTO: Proactima

God håndtering av cyberangrep krever styrt, enkel, lettfattelig og tydelig tilnærming. Det var den krystallklare oppfordringen til Jo Tidemann i Proactima da han snakket for medlemmene i havbruksklyngen Stiim Aqua Cluster om håndtering av cyberangrep.

Jo Tidemann er beredskapsekspert med spesielt fokus på håndtering av cyberangrep. Han oppfordrer virksomheter til å trekke pusten og finne gode og enkle løsninger for å håndtere cyberangrep. 

– Tanken om håndtering av cyberangrep kan framstå komplekst og overveldende for en virksomhet. Virksomheter må unngå kompliserte og omfattende tilnærminger for håndtering av cyberangrep, forklarte Tidemann på Stiims webinar om cybersecurity og nettvett i næringslivet.

Tidemann oppfordrer virksomheter til å oppdatere risikoanalyser, tilpasse planverk, trene og øve, samt å prioritere områder for etablering av god cyber-beredskap.

Kirsti K. Sømme, kommunikasjons- og arrangementsansvarlig i Stiim, sier at cybersecurity er noe som angår alle, både privat og i jobbsammenheng, og det er dessverre et tema der mange føler at de mangler kompetanse.

Kirsti K. Sømme i Stiim Aqua Cluster sier mange mangler cyberkompetanse. FOTO: Stiim

-I Stiim er vi veldig heldige som har så mange flotte medlemsbedrifter med ulik kompetanse. Nettverket, og det å kunne dele kunnskap og lære av de beste, er noe av det viktigste ved en klynge. Vi setter stor pris på at Jo Tidemann og Proactima gav en introduksjon til hvordan bedrifter bør håndtere et datainnbrudd når uhellet først er ute. 

Stiim Aqua Cluster består av teknologibedrifter fra ulike bransjer, oppdrettere og havbruksrelaterte virksomheter, gründere, kapitalmiljøer og kunnskapsmiljøer.

Proactima bistår flere virksomheter med å etablere og vedlikeholde en forsvarlig beredskap for å kunne håndtere cyberrisiko effektivt.

Hvordan håndterer din bedrift datainnbrudd når uhellet først er ute?

Les mer her om hvordan Proactima bidrar til et trygt samfunn og ta kontakt med Jo Tidemann for en prat.