Rammeverk for risikostyring
Helhetlig risikostyring handler om å jobbe med det som er viktig for virksomheten, dvs. å prioritere riktig i en hverdag med store utfordringer og med begrensede ressurser. Formålet med helhetlig risikostyring er å sikre den riktige balansen mellom det å utvikle og skape verdier og det å unngå ulykker, skader og tap.
Dette kurset gir en innføring i hvordan man gå frem for å sette opp et rammeverk for risikostyring i sin egen virksomhet.
Proactima tilbyr også kurs i risikostyring og risikoanalyse med studiepoeng i samarbeid med Universitetet i Stavanger. Kursene inngår i en erfaringsbasert mastergrad i risikostyring og sikkerhetsledelse. Ta kontakt for ytterligere informasjon.
Mål for kurset
Etter endt kurs skal deltakerne
- ha en økt forståelse for risikostyring og hvordan bedriften kan implementere dette i sin virksomhet.
Målgruppe
Målgruppe er beslutningstakere innen landbasert industri, offshoreindustrien og offentlig forvaltning; prosjektledere, linjeledere og prosjektmedarbeidere, samt personer som arbeider med risikoanalyse og risikostyring.
Læringsform:
Kurset kan tas som et rent e-læringskurs eller kombineres med en avsluttende klasseromssamling (anbefales). Kurset vil da gjennomføres som ”Blended Learning”, og er delt i to hoveddeler.
Den teoretiske delen gjennomføres som individuell e-læring. Del to av kurset gjennomføres som en samlingsdag der de sentrale teoretiske emner diskuteres, og hvor deltakerne arbeider med case-oppgaver.
Forkunnskaper: Ingen
Kursinnhold
Tema som blir tatt opp i dette kurset:
- Risikostyring – begrepsavklaring
- Hvorfor risikostyring
- Hvordan strukturere risikostyringen i bedriften
- Hvordan gjennomføre risikostyringsprosessen
- Hvordan etablere styringsstruktur, roller og ansvar
- Hvilke støttesystemer kan understøtte risikostyring
- Hvordan utvikle en kultur som understøtter helhetlig risikostyring
- Hvordan lære, evaluere og forbedre helhetlig risikostyring
Relevante tema:
Kontakt oss
Proactima bruker svært kompetente konsulenter med praktisk erfaring fra myndighetsrevisjoner, offentlige beredskapsorganer, nasjonale granskinger samt private og frivillige beredskapsaktører.